Registrera din profil och ansök!!

Nu kan du registrera din profil!

Volontäransökningen till Bråvalla festival 2014 är nu öppen!

Volontäransökningen till GRF öppnar i början av juni!

Skapa din profil och ansök Här!

Ge oss gärna en kommentar om vad du tycker om den nya volontärportalen!

// Admin

Share Button

Då var det snart dags, ansökan till Bråvalla 2014 öppnar i morgon!

I morgon, onsdag 23/4, öppnar volontäransökningen till Bråvalla festival 2014!

Du ska nu få en liten guide i vår nya volontärportal och även en introduktion om hur ansökningsprocessen går till.

För att ansöka som volontär till våra festivaler i år måste du först skapa en profil i vår nya, otroligt fina, volontärportal. För att komma till volontärportalen följer du länken till registreringen som du i morgon kommer att hitta på Bråvallas hemsida, via våra Facebook-konton eller här på bloggen. Via denna portal skapar du ett konto genom att registrera dig. När du skickat iväg din registrering kommer du inom kort att få ett mail med användarnamn och inloggningsuppgifter till portalen. Får du inte detta mail ber vi dig att avvakta en liten stund eller kolla skräpposten innan du vänder dig till oss, mailet kan ha hamnat där! När du har fått ditt mail med användarnamn och inloggningsuppgifter är det bara att logga in och börja utforska vår nya portal!

Portalens olika flikar:

 • Start – tar dig till startsidan. Längst ner på startsidan finner du information och genvägar.
 • Min profil – där kan du göra ändringar i dina kontaktuppgifter eller byta profilbild med mera. Det är viktigt att de personuppgifter och kontaktuppgifter uppgifter som du anger stämmer, annars gäller inte vår personalförsäkring!
 • Ansök till våra festivaler- Här ser du de festivaler du kan ansöka till.
 • Mina festivaler – det är under denna flik som du finner vidare information om respektive festival. Denna flik kommer endast att vara tillgänglig för de som har blivit utvalda som volontärer.
 • FAQ – Under fliken FAQ finner du svar på de vanligaste frågorna som rör volontärarbetet. Ta en titt här innan du mailar oss med eventuella frågor!
 • Videor – Under denna flik finner du en liten försmak på Bråvalla 2014, det vill säga en film från Bråvalla 2013!
 • Blogg – denna flik tar dig direkt till vår officiella volontärblogg, det vill säga där du är just nu!
 • Kontakt – Här finner du kontaktinformation till festivalerna och företaget.

 Ansökningsprocessen:

När du klickar dig in på ”Ansök till våra festivaler” kommer du till den sida som du gör din ansökan ifrån. Du ser alla de festivaler som finns tillgängliga för volontärarbete. Står det “Ansök nu”, är det fritt fram att ansöka! Om ansökan inte är öppen står det datum när ansökan förväntas öppna. Kickar du på festivalloggan kommer du till festivalens hemsida.

För att ansöka till önskad festival klickar du på länken ”Ansök nu”. Du kommer då vidare in på en sida där du får önska arbetsområde samt berätta lite mer om dig själv och varför just du vill/bör jobba med just detta arbetsområde!  Observera att du kan läsa dig till vad varje arbetsområde innebär innan du gör ditt val genom att klicka på knappen ”Vad innebär detta”? Vi vill dock poängtera att det arbetsområde som du fyller i här är ett önskemål och en indikation för oss för vi ska kunna se hur stort intresset är inom respektive arbetsområde. När det senare är dags att välja schema är det självklart tillåtet att byta arbetsområde om det är så att du har ångrat dig.  Det går bara att skicka en ansökan per person per festival. När du är klar med din ansökan bekräftar du att alla uppgifter du uppgett när du skapade din profil stämmer och klickar sedan på ”Skicka in ansökan”.

Sådär, nu har du ansökt som volontär till Bråvalla festival 2014!!

Du kommer att få ett automail till den e-postadress som du angett vid registreringen där vi tackar för din ansökan.

Det kommer att ta ett tag att gå igenom alla ansökningar och självklart är det ett stort pyssel att få ihop alla arbetsscheman, därför kan det dröja ett par veckor innan du får svar på om du har fått en plats hos oss eller inte. Senast en månad innan festivalen ska du dock ha fått ett besked oavsett om du får en plats som volontär eller inte. Detta besked skickas till den e-postadress som du angett i din profil.

Om du tilldelas en plats som volontär hos oss under Bråvalla 2014 så är nästa steg att du själv ska välja den arbetsgrupp som du sedan ska arbeta med under festivalen. Varje arbetsgrupp kommer ha att fast schema på arbetsdagar och arbetstider som du kommer att se när valet av arbetsgrupp öppnar. Det är här du tillsammans med dina vänner har möjlighet att välja samma arbetsgrupp. När valet av arbetsgrupp öppnar är det först till kvarn som gäller. Och ja, vi går självklart ut med information om när valet av arbetsgrupp öppnar!

Länken till registreringen kommer du att hitta på Bråvallas hemsida under fliken Info/Volontär, via våra Facebook konton och här på bloggen under morgondagen. Vi har inte bestämt någon exakt tid, men troligtvis runt lunch.

Innan du ansöker ber vi dig läsa igenom vår FAQ som kommer finnas uppe på vår hemsida, på bloggen och på portalen.

För att arbetas om volontär måste du:

 • Fyllt 18 år
 • Arbeta 24 h under festivalveckan
 • Vara beredd på att vissa arbetspass kan ligga under kvällen/natten
 • Vara nykter och drogfri under dina arbetspass
 • Finnas på plats på festivalen incheckad och klar senast tisdagen 24/6 för ett obligatoriskt introduktionsmöte.

Som volontär får du:

 • Inträde till festivalen samtliga dagar så att du kan njuta av festivalen när du inte arbetar
 • Ett mål mat per arbetat pass
 • Bo på den vanliga campingen eller på vår volontärscamping med dusch, WC och andra bekvämligheter
 • En volontär T-shirt

Nu börjar det, nu är vi snart igång på riktigt!!

Kram Admin!

1005256_4868265796469_1206977245_n

Trafik/Parkeringsvärdar på Bråvalla 2013!

bild1

Scensäkerhetsvolontär på Bråvalla 2013!

 

Share Button

Nyheter!

I och med att vi i år vill göra en ny, fräsch start med förbättringar för samtliga involverade så kommer en hel rad nyheter att introduceras. I dagens blogginlägg kommer du att kunna läsa om fem av våra största och viktigaste ändringar.

Under festivalsommar 2013 var vi under vissa tider underbemannade på volontärer. Detta blev tyvärr ett ständigt faktum eftersom många volontärer valde att helt oanmält avvika från sina arbetspass eller att inte dyka upp på festivalen över huvud taget fast de till och med valt sina scheman och arbetsgrupper helt själva. Självklart gäller detta inte alla volontärer och vi kan inte dra alla volontärer över en kam, men för att säkerställa att detta inte sker igen måste vi strukturera om volontärorganisationen lite. I och med omstruktureringen introduceras även följande nyheter:

Ansökningsprocessen – I år har vi en ny volontärportal. För att kunna ansöka som volontär måste du först registrera en profil på volontärportalen. När din profil har registrerats får du inloggningsuppgifter skickat till dig via mail. Via denna profil kan du sedan ansöka som volontär till någon eller bägge av våra festivaler. Oavsett om du blir antagen som volontär eller inte kommer du att meddelas via den e-postadress du angivit. Om du blir antagen som volontär kan du klicka dig vidare in under fliken “Mina Festivaler” och därigenom välja bland de arbetsgrupper och arbetstider som finns. Under denna flik kommer ni även finna all information ni behöver inför ert kommande arbete som volontär.

Arbetspassen – Förutom lite förändring i ansökningsprocessen kommer det även ske förändring i arbetspassens längd och därmed även hur många dagar man måste arbeta för att tjäna ihop sitt volontärsarmband. Alla volontärer kommer att arbeta 24 timmar och man kommer att arbeta fyra sextimmarspass. I år finns det även lite nya intressanta positioner att söka till!

Introduktionsmöte – Som vi tidigare nämnt var ett av problemen som uppstod förra året att många volontärer kände sig bortglömda och dåligt informerade. I år vill vi verkligen att alla volontärer ska känna sig omhändertagna! Vi har därför lagt in ett introduktionsmöte tisdagen innan festivalen börjar så vi får chansen att hälsa er välkomna och ge er all den information ni behöver. Introduktionsmötet kommer att hållas på festivalområdet och är obligatoriskt för samtliga volontärer! Kan du ej infinna dig på festivalområdet incheckad och klar tisdag kväll festivalveckan så kan du tyvärr inte arbeta med oss i sommar.

Deposition – Den kanske största försäkringsåtgärden för att undvika oanmälda avhopp är att volontärorganisationen i år inför en deposition. Depositionen kommer vara 500 kr och är som en slags pant man lämnar in till volontärskontoret när man checkar in på festivalen. Denna pant återlämnas självklart efter att man har jobbat alla sina arbetspass. Detta är inget konstigt utan bara en försäkring för oss att alla volontärer slutför sitt arbete. Tyvärr hade vi stora problem förra året då många volontärer oanmält avvek från sitt arbete eller aldrig ens dök upp vilket ledde till stora problem för hela festivalen och de olika arbetsområdena som var underbemannade stora delar av dygnet. Det gjorde även att vissa volontärer arbetade längre än de skulle för att ingen kom och bytte av dem. Er insats betyder otroligt mycket för hela festivalen och som vi tidigare nämnt hoppas vi även att ni tar vårt projekt på allvar och tar ansvar för det uppdrag ni åtar er. Vi vill ha det bättre, trivsammare och roligare i år!

bild (2)

MEN! Den förändring vi ser mest fram emot är det nya volontärsområdet! Volontärscampingen flyttas och i anslutning till den kommer en volontär-by finnas där vi i volontärorganisationen håller till. På så sätt så får vi se mer av er och ni av oss så att vi tillsammans kan Engagera, Representera och Inspirera. Vi kommer även att bygga upp ett stort tält med väggar och tak där ni kan hänga och träffa andra volontärer där det kommer anordnas lite skojiga aktiviteter för er! Wihoo!

Den nya volontärportalen är snart klar och den har fått sig ett riktigt lyft! Detta innebär att ni inom snar framtid kan börja skapa era profiler och sedan börja ansöka som volontärer till Bråvalla. Ansökningen för GRF öppnar som tidigare nämnt i början av juni.

I övrigt så kan jag berätta att jag är hemma i Sverige igen och arbetar från och med nu från huvudkontoret i Stockholm. Idag är Stockholm grått och kallt och i skrivande stund ser jag förbipasserande med paraplyer i högsta hugg utanför fönstret. Dagar som den här längtar man till sommar, sol och värme och när jag tänker på sommaren som kommer och festivalerna vi har framför oss sprider sig en varm känsla genom hela kroppen. Snart är vi där, bland musiken, gemenskapen och skratten snart är det dags för det vi älskar allra mest, festival! Snart kära volontärer, snart ses vi!

//Admin

10151789_10152001886665069_5794376074414585253_n

Regniga dagar peppar vi med godis!

 

Share Button