Senast i nästa vecka får ni svar!!

Vi arbetar för fullt med att gå igenom alla ansökningar. Vi har fått in nära på 2000 volontäransökningar, så ni kan ju förstå att det tar lite tid ;)

Just nu sitter vi och handplockar de volontärer som sökt till Media Crew, Bråvallas Hjältar, Dekor, Catering Scanner, VIV-lounge och sjukvård, då deras process går till lite annorlunda än de andra områdena. Så fort vi är klar med dessa områden och de har valt schema så kommer vi släppa på resten av grupperna. I och med att vi har börjat ta ut ansökningar till dessa specialområden så kommer vi från och med nu inte att ta hänsyn till nya ansökningar som kommer in på dessa områden.

Vi vill också poängtera att om man sökt t.ex. dekor men inte blir utvald och kontaktad av oss till just det område så betyder det inte att dina broar är brända!  Din ansökan ligger kvar och om du blir utvald till att arbeta som volontär så kommer du kunna välja arbetsgrupp och schema precis som vanligt. OBS! Du behöver alltså inte lägga in någon ny ansökan! Denna process går till så här:

Du kommer att få ett mail där det står om du blivit antagen eller ej. Har du blivit antagen så står det datum och tider om när schemavalet är öppet. När det är öppet loggar man in på sin profil och väljer en arbetsgrupp och schema som passar en själv. Har du valt t.ex. Miljö men ångrat dig och nu vill jobba med säkerhet så är det inga problem. Då väljer du bara en säkerhetsgrupp du vill arbeta i.

Det är först till kvar som gäller!

Är en arbetsgrupp full så får du helt enkelt välja en annan. Ett tips till de som vill jobba med sina kompisar är att man går in samtidigt eller direkt efter varann och väljer så att gruppen inte hinner bli full.

Man kan endast byta arbetsgrupp under tiden schemavalet är öppet. När det är stängt så går det varken att byta schema eller område att arbeta inom. Så välj väl!

Titta noga igenom de arbetstiderna du väljer och försäkra dig om att du verkligen kan vara på plats i tid.

De flesta arbetsgrupper ska vara på plats på Bråvalla, incheckade och klara, senast på tisdag eftermiddag/kväll. Vi har ännu ingen exakt tid för infomötet, men det kommer inte att starta tidigare än kl. 17.00.

Några arbetsgrupper kommer att börja jobba redan innan infomötet, så var extra noga med att se över arbetstiderna så att du är på plats och har hunnit checka in och fått ditt volontärarmband innan arbetspasset börjar! Börjar du exempelvis jobba kl. 08.00 på morgonen och ska campa, kom gärna kvällen innan! Om du jobbar i en arbetsgrupp som har ett arbetspass efter festivalen är över kan vi även tipsa om att boka hemresan med lite marginal så att du definitivt hinner med buss eller tåg om du åker kommunalt.

Volontärincheckningen och Crew-campingen kommer att vara öppen från och med att de första volontärerna börjar jobba. Öppettider för incheckningen kommer att kommuniceras på volontärportalen i en nedladdningsbar PDF tillsammans med övrig viktig information!

Viktigt att veta:

För att kunna arbeta som volontär hos oss så måste man vara på plats senast tisdag eftermiddag för ett obligatoriskt informationsmöte.

När man checkar in betalar man samtidigt en deposition på 500 kr (kontant!). Detta är en slags pant och betalas tillbaka så fort man arbetat alla sina pass.

Om du missat denna information är det stor chans att du missat mycket annat – gå in på vår FAQ och skaffa lite kött på benen ;)

 

Nu är det verkligen inte långt kvar. Fy sjutton vad kul!

Share Button

Jimmys Volontärberättelse!

I veckan gick vi ut på Volontär Bråvallas Facebook sida och bad er skicka in era volontärberättelser från förra årets Bråvalla. När vi läste igenom alla mail vi fick in fastnade vi särskilt för Jimmys berättelse som fick oss på volontärrekryteringen att känna oss lyckligt lottade att vi får jobba med vårt drömjobb! Enjoy the story!

Jimmy:

Där började jag mina dagar. Varje dag var den perfekta sommardagen alla verkligen ville ha. Det var soligt, stekhett och man saknade direkt badsjön man alltid brukar gå ut till. I vilket fall. Eftersom det var site vi jobbade med så började det ganska tungt direkt. Det börjades med att bära ut staket och ”pundare” för att bygga Superlyx Campingen. Första dagen kände jag det att, ja, detta var ju faktiskt kul. Jag fick bra kontakt med Janne och Roger som var våra arbetsledare.

Redan dag två insåg jag det att.. Festivalen var inte så viktig. Jag började känna det att, vara med och bygga något i min egna hemstad gjorde att jag faktiskt ville ha detta som mitt riktiga jobb..

När sista dagen började ta slut snackade jag med både Janne och Roger och frågade hur det fungerar att jobba med att bygga festivaler. De berättade hur allt funka osv. Det slutade med att jag pratade med chefen på Site Office och det i sin tur slutade med att jag fick en ”projektanställning”. Jag jobbade innan, under och efter festivalen och ångrar det inte än idag.

Idag jobbar jag fortfarande inom samma bransch och jag gjorde min första dag igår (2014-05-15) på Bråvalla med att inventera saker från förra årets festivaler som FKP Scorpio arrangerade.

Det var tack vare Bråvalla Festival, att jag idag har mitt drömjobb. Jag har fått uppleva häftiga livssituationer som att åka på turné och jobba med Timbuktu, Agnes Carlsson, Volbeat, Melodifestivalen m.m.

Jag är nöjd och älskar livet idag tack vare Bråvalla Festival.

Med vänliga hälsningar,
Jimmy Nyström

 

Sitebilen

En utav många golfbilar på Site från Bråvalla 2013!

Share Button