NU KÖR VI!!

Nu är äntligen ansökan till årets festival öppen! Ni ansöker som vanligt här: http://www.fkp-volunteer.se/ 

Här kommer lite information om att volontära på Bråvalla.

Vad innebär det att vara volontär?
Att vara volontär innebär att du arbetar ideellt, d.v.s utan lön. Istället får du mat, boende på särskild crew-camping eller vanlig besökscamping och festivalpass till festivalens samtliga dagar. Varje år söker vi bland annat nya miljökämpar, viktiga säkerhetsvakter och glada entrévärdar att skapa en så bra, trygg och rolig upplevelse som möjligt för våra besökare och alla som arbetar under festivalen.

Hur gammal måste jag vara för att få arbeta som volontär?
Du måste ha fyllt 18 år för att arbeta på Bråvalla Festival.

Hur ansöker jag?
Fyll i dina uppgifter via vår ansökningsportal som du når genom att klicka på länken: http://bit.ly/1PYgzDv.

Hur går hela ansökningsprocessen till?
1) Registrera: Du börjar din ansökan genom att registrera en profil på vår volontärsportal. När du skickat iväg din registrering kommer du inom kort att få ett mail med användarnamn och inloggningsuppgifter till portalen. Får du inte detta mail ber vi dig att avvakta en liten stund eller kolla skräpposten innan du vänder dig till oss, mailet kan ha hamnat där!

2) Logga in: När du har fått ett mail med användaruppgifter är det bara att logga in och utforska portalen.

3) Ansök till festival: Under fliken ”Ansök till våra festivaler” kommer du till den sida som du gör din ansökan ifrån. Där kommer du se alla festivaler som finns tillgängliga för volontärarbete. Står det “Ansök nu”, är det fritt fram att ansöka! Om ansökan inte är öppen står det datum när ansökan förväntas öppna.
När du ansöker kommer du att fylla i vilket arbetsområde du helst vill jobba med. Vi vill dock poängtera att det arbetsområde som du fyller i här är ett önskemål och en indikation för oss för vi ska kunna se hur stort intresset är inom respektive arbetsområde.

4) Antagen som volontär eller inte?: När du har skickat din ansökan så tar det ett tag för oss att läsa och gå igenom samtliga ansökningar. Du kommer att få ett mail skickat till dig oavsett om du blir antagen som volontär eller inte. Om du blir utvald till att arbeta som volontärer kommer du senare ges möjligheten att själv välja arbetsgrupp och schema (varje arbetsgrupp har ett fast schema som måste hållas). Om en grupp blir full så är den inte längre synlig eller valbar, då får du helt enkelt hitta en grupp där det finns platser kvar.

5) Vad händer efter att jag har valt arbetsgrupp?: Den arbetsgrupp du väljer är den arbetsgrupp och de tider du kommer att jobba enligt. Efter att du har valt arbetsgrupp så är det bara att börja planera din vistelse på festivalen! Vi kommer kontinuerligt att lägga upp dokument med information på volontärportalen där du kan läsa dig till allt som är viktigt att veta. Planera din resa till och från festivalen i tid, du är själv ansvarig för att komma i tid till festivalen och att stanna tills det att du har arbetat färdigt.
Observera att vi har ett obligatoriskt informationsmöte tisdagen den 28e juni där alla volontärer ska medverka så planera din resa till Norrköping utifrån det.

Jag vill arbeta som volontär inom sjukvård, var anmäler jag mig?
Du anmäler dig på precis samma sätt som alla volontärer gör, genom att skapa en profil via länken ovan. Det går inte att ansöka via e-post. För att arbeta som volontär inom sjukvård krävs det att du:

– Är utbildad undersköterska eller sjuksköterska eller har högre utbildning.

– Specifiera vilka påbyggnads/specialistutbildningar du besitter.

– Redogör för var du arbetar idag.

Förutom detta ser vi gärna att du har erfarenhet av akutsjukvård samt är specialiserad inom trauma/prehospitalsjukvård.

Jag vill jobba i samma grupp som en kompis, hur gör jag?
Om du vill arbeta ihop med din kompis så börjar ni med att enskilt registrera er i vårt ansökningsformulär som ni hittar här på hemsidan. Om ni bli utvalda till att arbeta som volontärer kommer ni senare ges möjligheten att själva välja arbetsgrupp och schema (varje arbetsgrupp har ett fast schema som måste hållas). Det är här du och din kompis har möjlighet att välja samma arbetsgrupp och samma schema. Ni kommer då garanterat att arbeta under samma tider men kanske inte alltid sida vid sida.

När får jag svar om jag har blivit antagen?
Senast en månad före festivalen kommer du att ha fått ett svar men vi jobbar för att ni ska få svar så tidigt som möjligt.

När öppnar valet av arbetsgrupp?
Valet av arbetsgrupp kommer att öppna ca en månad innan festivalen och stänger ett par dagar senare. Den som inte har valt arbetsgrupp inom denna tidsperiod plockas automatiskt bort ur systemet. Vi går ut med mer information innan valet av arbetsgrupp öppnar.

Arbetet
Arbetet varierar beroende på vilket område du har valt. Du arbetar totalt 24 timmar under festivalveckan, detta motsvarar fyra stycken 6-timmars pass. Det finns flera olika arbetsområden som du kommer kunna välja mellan när du ansöker om volontär på festivalen. Om din arbetsgrupp möter lite lugnare timmar så kan det bli aktuellt att du får arbeta med sådant som inte ryms i din arbetsgrupps beskrivning. Alla som jobbar med festivalen är ett enda stort team och vi backar varandra så var beredd på att hugga in där du behövs mest!
Du ska komma nykter, drogfri och utvilad till dina arbetspass.

Är min ansökan bindande?
Nej, din ansökan är inte bindande, men vi ser gärna att du inte skickar en ansökan om du inte är helt säkert på att du vill eller kan arbeta som volontär under festivalveckan. Så klart kan oförutseda händelser ske som gör att du inte kan dyka upp på festivalen, se bara till att meddela oss så fort du vet att du har fått förhinder så vi snabbt kan hitta en ersättare till dig. Om du blivit antagen och hunnit välja arbetsgrupp och sedan återkallar din ansökan utan rimliga skäl så kommer det påverka dina chanser för volontärsarbete hos oss i framtiden.

När måste jag vara på plats på festivalen?
Oavsett när du börjar arbeta, ska du vara på plats för att checka in och närvara på det obligatoriska informationsmötet som är tisdag den 28/6. På detta möte kommer du få, utöver viktig information, tid att träffa ansvariga och andra härliga volontärer samt få din t-shirt. Mötet är ett perfekt ställe att lära känna nya vänner, få tips från andra volontär-veteraner och helt enkelt ha en rolig kväll tillsammans.

Deposition
När du anländer till festivalen måste du checka in för att få ditt volontärsarmband och i samband med detta även betala en deposition på 500 kr kontant. Denna deposition återbetalas när du har arbetat alla dina arbetspass. Det är upp till varje enskild volontär att ansvara för uthämtning av deposition innan du lämnar festivalen.

Vad händer om jag inte arbetar alla mina arbetspass?
Om du oanmält inte dyker upp till dina arbetspass kommer vi att behålla depositionen du betalade när du checkade in på festivalen. Framtida deltagande som volontär för FKP Scorpio är helt uteslutet.

Boende
Som volontär får du ett volontärsarmband som ger dig access till crew-campingen samt den vanliga besökarcampingen. Du väljer själv vid ankomst om du vill bo på den vanliga besökarcampingen eller på vår lite lugnare crew-camping där endast volontärer är tillåtna. Du får självklart flytta ditt tält från volontärscampingen till den vanliga campingen när den öppnar, och tvärt om. På crew-campingen finns nära anslutning till dusch och WC. Crew-campingen är självklart öppen hela festivalveckan. Egen campingutrustning medtages.

Mat
Som volontär får du ett mål mat per arbetat pass. Maten serveras före eller efter ditt arbetspass så tag gärna med dig en vattenflaska, frukt eller annat snacks när du ska arbeta så att du kan fylla på med energi under arbetspasset.

Mobilladdning
Det kommer att finnas gratis mobilladdning på volontärscampingen. Du kommer inte kunna lämna in eller låsa in din mobil under tiden den laddar. Ta med egen laddare.

Vad händer om jag redan har köpt en biljett?
Köpt biljett återköps endast om hela arrangemanget blir inställt. Eventim sköter all vår biljettförsäljning. Vid vidare frågor angående biljetter vänligen kontakta kundtjanst@eventim.se.

Försäkring
Du som arbetar under festivalen är automatiskt försäkrad med en olycksfallsförsäkring. Denna gäller om man skadar sig på arbetstid i arbetet/av arbetet.

Kontakt
Har du några frågor eller vill komma i kontakt med Bråvalla Festival angående volontärsarbete, hör av dig tillvolontar@bravallafestival.se

 

Share Button