Vad innebär det att vara volontär?

Att vara volontär innebär en unik möjlighet att få uppleva en festival bakom kulisserna och bidra till att våra festivaler kan nå nya höjder!

Att vara volontär innebär att du arbetar ideellt, dvs utan lön men får istället mat, boende på särskild volontärscamping eller vanlig besökscamping och festivalpass till festivalens samtliga dagar. Allt detta har ett värde av ca 2400 kr för 24 timmars arbete. Som volontär arbetar du med oss för att skapa en så bra, trygg och rolig upplevelse som möjligt för våra besökare och alla som arbetar under festivalen.

 

Hur gammal måste jag vara för att få arbeta som volontär?

Man måste ha fyllt 18 år för att arbeta som volontär på Bråvalla.

 

Vad händer om jag redan har köpt en biljett?

Köpt biljett återköps endast om hela arrangemanget blir inställt. Eventim sköter all vår biljettförsäljning. Vid vidare frågor angående biljetter vänligen kontakta:

kundtjanst@eventim.se

 

 Hur ansöker jag?

För att ansöka till någon av våra festivaler måste du först skapa en profil via länken på http://fkp-volunteer.se/volunteers/registrieren.php.  Från din profil kan du sedan ansöka till våra festivaler. Det går inte att ansöka via e-post.

OBS! Ansökan för årets festivaler har inte öppnat än, men beräknas öppna i slutet av mars. 

 

 Jag vill arbeta som volontär inom sjukvård, vart anmäler jag mig?

Du anmäler dig precis på samma sätt som alla volontärer gör, genom att skapa en profil via länken på hemsidan. Från din profil kan du sedan ansöka till våra festivaler. Det går inte att ansöka via e-post.

För att arbeta som volontär inom sjukvård krävs det att du:

  • Är utbildad Undersöterska eller Sjuksköterska eller har högre utbildning.
  • Specificera vilka påbyggnads/specialistutbildningar du besitter.
  • Redogör för vart du arbetar idag.

Förutom detta ser vi gärna att du har erfarenhet av akutsjukvård samt är specialiserad inom
Trauma/Prehospitalsjukvård.

All denna information skrivs i ansökan.

 

Är min ansökan bindande?

Nej, din ansökan är inte bindande, men skicka inte in en ansökan om du inte är helt säker på att du vill och kan arbeta som volontär under festivalveckan. Om du däremot blivit antagen och hunnit välja arbetsgrupp och sedan återkallar din ansökan så kommer det att påverka dina chanser för volontärsarbete hos oss i framtiden.

 

Jag vill arbete i samma grupp som min kompis, hur gör jag?

Om du vill arbeta ihop med din kompis så börjar ni med att enskilt registrera er i vårt ansökningsformulär som ni hittar här på hemsida. Om ni blir utvalda till att arbeta som volontärer kommer ni senare ges möjligheten att själva välja arbetsgrupp och schema (varje arbetsgrupp har ett fast schema som måste hållas). Det är här du och din kompis har möjlighet att välja samma arbetsgrupp och samma schema. Ni kommer då garanterat att arbeta under samma tider, men kanske inte alltid sida vid sida.

 

När får jag svar om jag får arbeta som volontär eller inte?

Senast en månad innan festivalen kommer du ha fått ett svar, men vi jobbar självklart för att ni ska få svar så tidigt som möjligt.

 

När öppnar valet av arbetsgrupp?

Valet av arbetsgrupp kommer att öppna ca en månad innan festivalen och stänger ett par dagar senare. Den som inte har valt arbetsgrupp inom denna tidsperiod plockas automatiskt bort ut systemet. Självklart går vi ut med mer information innan valet av arbetsgrupp öppnar.

 

När måste jag vara på plats på festivalen?

Oavsett när du börjar arbeta ska du vara på plats, det vill säga incheckad och klar för ett obligatorisk informationsmöte (vi återkommer med mer exakt tid).

 

Vad händer om jag inte dyker upp på festivalen?

Oförutsedda saker kan ske och självklart kan vi inte tvinga dig till festivalen. Meddela utebliven ankomst i god tid så vi får en chans att hitta en ersättare för dig. Oanmäld utebliven ankomst kommer säkerligen försvåra dina chanser för volontärsarbete hos FKP Scorpio i framtiden.

 

Deposition

När du anländer till festivalen måste du checka in för att få ditt volontärsarmband och i samband med detta även betala en kontant deposition på 500 kr. Denna deposition återbetalas självklart när du har arbetat alla dina arbetspass.Observera att depositionen återbetalas kontant och endast kan hämtas ut personligen.

 

Boende

Som volontär får du gratis boende innan, under och efter festivalen. Som volontär får du ett volontärsarmband som ger dig access till volontärscampingen samt den vanliga besökarcampingen. Du väljer själv när du kommer till festivalen om du vill bo på den vanliga besökarcampingen eller på vår lite lugnare volontärscamping där endast volontärer är tillåtna. Ni får självklart flytta ert tält från volontärscampingen till den vanliga campingen när den öppnar och tvärt om.  På volontärscampingen finns också nära anslutning till dusch och WC. Egen campingutrustning medtages.

 

Mat

Som volontär får du ett mål mat per arbetat pass. Maten serveras innan eller efter ditt arbetspass, så tag gärna med dig din vattenflaska, en frukt eller annat snacks när du ska arbeta så att du kan fylla på med energi under arbetspasset. All mat som serveras är gluten och laktosfri och det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

 

Dusch/WC

På volontärscampingen har du nära anslutning till dusch och WC.

 

Mobilladdning

Det kommer att finnas möjlighet till gratis mobilladdning på volontärscampingen, ta med egen laddare.

 

Arbetet

Du arbetar 24 timmar under festivalveckan, detta motsvarar 4 stycken 6 timmars pass. Om din arbetsgrupp möter lite lugnare timmar så kan det bli aktuellt att du får arbeta med sådant som inte ryms i din arbetsgrupps beskrivning. Var beredd på att hjälpa till där det behövs som mest. Allt arbete under festivalen oavsett arbetsgrupp genomsyras av ett miljöansvar och alla arbetsgrupper kommer arbeta med att se till att vi tar hand om festivalområdet och miljön på något sätt. Därför kommer alla arbetsgrupper i år ha minst ett miljöpass oavsett arbetsområde i övrigt. Alla som jobbar med festivalen är ett enda stort team så var beredd på att hugga in praktiskt och mänskligt på ett positivt sätt! Du kommer självklart nykter, drogfri och utvilad till ditt arbetspass.

 

 Vad händer om jag inte arbetar alla mina arbetspass?

Om du oanmält inte dyker upp till dina arbetspass kommer vi att behålla depositionen du betalade när du checkade in på festivalen. Framtida deltagande som volontär för FKP Scorpio är helt uteslutet.

 

 Intyg

Efter avslutat arbete kan du hämta ut ett intyg på att du har arbetat som volontär. Detta intyg hämtas på volontärskontoret under kontorets öppettider.

 

Försäkring

Du som arbetar under festivalen är automatiskt försäkrad med en olycksfallsförsäkring. Denna gäller om man skadar sig på arbetstid i arbetet/av arbetet.

 

999010_585312541508770_1695159510_n 

 

 

Share Button

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>